Methode en Visie

Het lichaam als onmisbare ondersteuning bij mentale processen.
Dat het behulpzaam is om naast onze “hoofd” activiteiten, goed voor ons lichaam te zorgen, is al heel lang bekend. Wij krijgen als trainers dan ook veelvuldig de vraag om deelnemers “uit” hun hoofd en “in” hun lichaam te krijgen.

Wat niet zo bekend is, dat het mogelijk is om het lichaam te gebruiken bij de ondersteuning van mentale processen IN REAL TIME! Op het moment dat zich bijvoorbeeld een situatie voordoet met aanzienlijke druk, kunnen we leren, middels fysieke handelingen direct met deze druk om te aan. Hierdoor zal ons negatieve residu aan het einde van de dag veel lager zijn.

Een hogere productiviteit, hogere belastbaarheid en minder stress, dus een hoger rendement!

De methode van BUDO in business is dus tegelijk een middel tot een haarscherpe┬á analyse van de problematiek EN een effici├źnt interventiemiddel om ongewenste processen bij te sturen en richt zich op de ontwikkeling van drie wezenlijke competenties:

A staat voor autonomie (de kunst om onze interne en externe integriteit te behouden)
B staat voor bereidheid/beschikbaarheid om in situaties te stappen (onbevreesdheid)
C staat voor communicatie (nodig om voeling te houden met die situaties)

Bij elk van deze punten krijgen de deelnemers eenvoudige, maar effectieve fysieke oefeningen, die er voor zorgen dat men als geheel effectiever zal aan functioneren.

De inzichten waarmee wij werken zijn afkomstig uit de krijgskunsten Aikido (Japan), Japans zwaardvechten en Tai Chi Chuan (Chinees) en worden ondersteunt door disciplines als Chi Kung en Mindfulness training. Het is gebleken dat deze mix een bijzonder effectieve werkwijze garandeert en een zeer hoog rendement oplevert, doordat deze methoden direct invloed hebben op de werking van onze menselijke geest en ons persoonlijk functioneren.

Voor meer informatie: 06-29518441/m.jongsten@gmail.com

Meer informatie met betrekking tot deze disciplines kunt vinden bij Aikido Leiden en Tai Chi Leiden.